ANP24 apr '12 08:53

'CSM heeft dal misschien bereikt'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over het eerste kwartaal waarmee CSM dinsdag voorbeurs kwam vielen tegen. Met name de activiteiten in Europa draaiden slechter dan verwacht, zei analist Gerard Rijk van ING.

Rijk denkt dat de grondstofkosten CSM parten hebben gespeeld. ,,Ze hebben waarschijnlijk iets te hoog gehedged''. Maar volgens de analist zou dit wel eens het dal voor CSM kunnen zijn. ,,Vanaf hier zou het dit jaar alleen maar makkelijker kunnen worden omdat de grondstofprijzen verbeteren''.

CSM meldde dinsdag een bedrijfsresultaat (ebita) voor eenmalige kosten van 32,3 miljoen euro over het eerste kwartaal tegen 43,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De volumes in de divisie bakkerijbenodigdheden daalden, terwijl die in de melkzuurdivisie Purac stegen. De omzet kwam ruim 5 procent hoger uit, maar die stijging werd voornamelijk veroorzaakt door prijsverhogingen.

Teleurstellend

Ook SNS Securities spreekt van een teleurstellend kwartaal voor CSM, waarbij met name de ebita sterk achterbleef bij de verwachtingen. Uitlatingen van de directie suggereren volgens SNS wel dat de hogere kosten inmiddels vrijwel gedekt zijn door prijsverhogingen. Volgens de bank zijn de aandelen van CSM nu goedkoop en zullen de resultaten op vergelijkingsbasis in de tweede helft van het jaar iets beter worden.

Dinsdag om 12.15 uur noteerde CSM 2,2 procent lager op 11.14 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen