ANP4 apr '12 09:50

Recordkwartaal voor Mercedes-Benz

EPA
EPA

BERLIJN (ANP) - Het Duitse auto- en vrachtwagenconcern Daimler heeft in de eerste 3 maanden van dit jaar met zijn autodivisie Mercedes-Benz het beste kwartaal ooit gedraaid. De verkoop steeg op jaarbasis met 12 procent tot meer dan 340.000 auto's. Dat maakte Daimler woensdag bekend voorafgaand aan de algemene aandeelhoudersvergadering in Berlijn.

Vooral de Mercedes-Benz C-klasse deed het erg goed met een verkoopstijging van 27 procent. Bij de S-klasse ging de verkoop met 18 procent omhoog en in het SUV-segment nam de verkoop met 8 procent toe. Ook de nieuwe B-klasse deed het goed. Die serie wordt nu alleen nog in Europa verkocht. In september wordt de nieuwe A-klasse gelanceerd.

Bij de truckdivisie van Daimler steeg de verkoop met 20 procent tot 107.000 voertuigen. In Noord-Amerika ging de verkoop sterk omhoog, maar in Europa en Zuid-Amerika was sprake van een verkoopdaling. De verkoop van bussen van Daimler ging echter met een derde omlaag tot 5000 voertuigen.

Jubileum

Topman Dieter Zetsche van Daimler bevestigde voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering de doelstellingen voor dit jaar. Hij rekent op een stijgende verkoop na het record van 2,1 miljoen voertuigen in het jubileumjaar 2011, waarin Daimler zijn 125-jarige bestaan vierde. Ook wordt een hogere omzet verwacht dan de 106,5 miljard euro die vorig jaar werd behaald.

Daimler denkt dat de operationele winst uit doorlopende activiteiten dit jaar zal uitkomen op circa 9 miljard euro, net als in 2011.

Om de felle concurrentie van de Duitse aartsrivalen BMW en Audi het hoofd te bieden, zet Daimler vooral in op groei in Noord-Amerika en Azië. Daimler bouwt de productiecapaciteit in de Verenigde Staten en China uit. Zetsche wil in 2020 BMW en Audi hebben ingehaald en de grootste producent van luxeauto's ter wereld zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen