ANP13 feb '12 10:23

Siemens: geen plannen voor fusie ThyssenKrupp

Financieel directeur Joe Kaeser (L) en algemeen directeur Peter Loescher (R) van Siemens. EPA
Financieel directeur Joe Kaeser (L) en algemeen directeur Peter Loescher (R) van Siemens. EPA

MUNCHEN (AFN) - Er zijn geen plannen voor een verbinding van het Duitse technologieconcern Siemens met het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp. Dat liet financieel directeur Joe Kaeser van Siemens maandag weten aan de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De speculaties over een samengaan van ThyssenKrupp en Siemens doen al maanden de ronde. Het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche schreef maandag in een uitgebreid artikel dat ThyssenKrupp na de beoogde omvorming van staalproducent tot technologieconcern op veel terreinen een goede partner voor Siemens zou kunnen zijn.

Volgens Kaeser is er echter nog nooit gediscussieerd over een mogelijke samenvoeging of toenadering tussen Siemens en ThyssenKrupp. ,,Ik geloof dat ThyssenKrupp een van de weinige namen is waarover we nog nooit hebben gepraat als overnamedoelwit.''

'Speculaties'

Topman Peter Löscher van Siemens liet eerder weten op de hoogte te zijn van de geruchten over een samengaan van delen van beide bedrijven. ,,Dat zijn echter speculaties, die geen zakelijke fundamenten hebben en daarmee elke concrete basis ontberen.''

Er zijn wel veel aanknopingspunten in het hoogste management van de twee Duitse bedrijven. Zo is ThyssenKrupp-topman Heinrich Hiesinger afkomstig van de industriedivisie van Siemens en is Gerhard Cromme president-commissaris bij beide ondernemingen.

Volgens Wirtschaftswoche zouden de technische divisies van ThyssenKrupp zoals de liftdivisie en de installatietak goed bij Siemens kunnen passen. Bovendien kan Siemens op die manier invulling kunnen geven aan zijn doelstelling om de omzet te verhogen tot 100 miljard euro, zonder dat daar grote overnames voor nodig zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen