ANP7 feb '12 19:32

Kleine winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street stonden dinsdagavond op een kleine winst. Voorzichtig optimisme over de afloop van het schuldendrama in Griekenland leek de zorgen over een bankroet van het noodlijdende land te verdrijven.

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.883 punten. De S&P 500-index klom 0,2 procent tot 1348 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 2907 punten.

Ook in New York waren de ogen vooral gericht op Griekenland. Daar zou premier Lucas Papademos dinsdagavond concrete bezuinigingsvoorstellen voorleggen aan de leiders van de regeringspartijen. Zij moeten daarmee instemmen om Griekenland in aanmerking te laten komen voor de nieuwe steun die een Grieks bankroet op korte termijn moet voorkomen.

Stemming

Berichten over het eindvoorstel van Papademos zorgden eerder al voor een betere stemming op de Europese beurzen. ,,Als beleggers dachten dat de onderhandelingen op niets zouden uitlopen, dan zouden de financiële markten er veel zwakker voorstaan'', zei een Amerikaanse marktstrateeg over de opverende koersen. ,,Maar een duurzame oplossing blijft moeilijk.''

Coca-Cola won ruim 1 procent. De kwartaalresultaten van 's werelds grootste frisdrankproducent overtroffen de verwachtingen van analisten. Daarnaast kondigde het concern nieuwe besparingen aan om stijgende grondstofkosten te compenseren.

Euro

Het optimisme over Griekenland stuwde de euro tot 1,3260 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag was de Europese munt 1,3245 dollar waard.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met bijna 2 procent tot 98,60 dollar. Olie is de afgelopen dagen meer in trek vanwege de gunstige berichten over de Amerikaanse economie. Sterkere economische groei zorgt voor een hogere vraag naar olie.

Gerelateerde artikelen