ANP17 feb '12 14:59

`Wall Street opent hoger'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met winst. De hoop op verdere financiële steun voor Griekenland blijft zorgen voor optimisme. Amerikaanse beleggers maken zich ook op voor een lang weekeinde. Maandag is Wall Street gesloten vanwege Presidents Day.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse inflatie in januari conform verwachting is afgenomen tot 2,9 procent. Op maandbasis bedroeg de inflatie 0,2 procent. Hier werd op een toename met 0,3 procent gerekend. Een half uur na opening wordt nog de index voor leidende indicatoren vrijgegeven.

Chipmachinefabrikant Applied Materials noteert ruim 6 procent hoger in de voorbeurshandel. De branchegenoot van het Nederlandse ASML heeft de winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar fors zien dalen, maar verwacht een grote opleving in het tweede kwartaal.

De openingsindicatoren wijzen op een winst van 0,3 procent voor de Dow-Jonesindex en een 0,2 procent hogere opening voor de S&P 500-index. Donderdag zaten de beurzen op Wall Street in de lift na gunstige macrocijfers. De S&P 500 klom 1,1 procent tot 1358,04 punten, de hoogste stand in 9 maanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen