ANP30 aug '12 15:02

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen donderdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers wachten in spanning op de speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag. Het blijft onzeker of Bernanke een derde steunronde zal aankondigen of voorlopig zijn kruit droog zal houden.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten stabiel is gebleven op 374.000. Vooraf werd gerekend op 370.000 aanvragen.

Ook bleek dat de Amerikaanse consumentenuitgaven in juli conform verwachting met 0,4 procent zijn toegenomen. Het persoonlijke inkomen nam vorige maand met 0,3 procent toe en voldeed daarmee ook aan de verwachting van economen.

Overname

Aan het overnamefront maakte het Amerikaanse chemieconcern DuPont bekend het onderdeel dat verf en coatings maakt voor met name de automobielindustrie te verkopen aan de investeringsmaatschappij Carlyle Group. De overnamesom bedraagt 4,9 miljard dollar (3,9 miljard euro) in contanten.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,2 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen in New York sloten woensdag licht in de plus. De stemming werd gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie. De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 13.107 punten en de S&P 500 klom 0,1 procent tot 1410 punten.

Gerelateerde artikelen