ANP15 dec '12 09:21

'AkzoNobel gaat efficiënter werken'

AMSTERDAM (AFN) - Verf- en chemiegigant AkzoNobel gaat werken aan meer efficiency binnen het bedrijf. ,,Dat wordt ons speerpunt, samen met organische groei", zegt topman Ton Büchner zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hij wil de inkoop van de Akzo-fabrieken bundelen. Dat levert winst op, ,,niet alleen in de prijs, maar ook in de manier waarop het wordt geleverd", aldus Büchner.

De topman kwam vorige week terug op zijn post na een ziekteverlof van 3 maanden. Büchner kampte met oververmoeidheid. Naar eigen zeggen kwam dat doordat hij zijn eerste periode bij AkzoNobel te veel hooi op zijn vork nam. Na zijn aantreden in mei wilde Büchner het bedrijf en de klanten zo snel mogelijk leren kennen: ,,Ik was drieënhalve week van de vier onderweg". Nu wil hij het werken en reizen terugbrengen naar ,,meer menselijke proporties".

Voordat Büchner zich ziek meldde, had hij de koers van AkzoNobel - groei en verbetering van de productiviteit - al uitgestippeld. ,,Op het moment dat ik een stap terug moest doen, lag er een mooi lijstje met acties. Het team heeft het goed opgepakt en daar ben ik ze erg dankbaar voor".

Vrijdag werd bekend dat AkzoNobel zijn verfactiviteiten in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico gaat verkopen. De activiteiten waren jarenlang verlieslatend en drukten op het resultaat. De grootste verfproducent ter wereld wil zich met zijn decoratieve verf-activiteiten richten op Europa en op de opkomende markten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen