ANP30 nov '12 07:42

Longarts Postmus weer aan het werk

AMSTERDAM (ANP) - Longarts Piet Postmus heeft zijn werkzaamheden bij het VUmc in Amsterdam deze week hervat. Dat zei een woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag.

Postmus verloor ruim 2 weken geleden een kort geding tegen het VUmc. De rechtbank besloot dat Postmus zijn baan als afdelingshoofd niet terug hoefde te krijgen. Postmus gaf daarna aan zich op eventuele vervolgstappen te beraden. De arts besloot deze week zijn werk als medisch specialist weer op te pakken.

Longarts Postmus werd eind augustus op non-actief gesteld omdat zijn positie volgens het ziekenhuis onhoudbaar was geworden. Hij was naar de raad van toezicht gestapt omdat hij bezorgd was om de veiligheid van patiënten. Het VUmc nam het hem kwalijk dat hij de problemen niet eerst op managementsniveau besprak.

Verontwaardigd

Belangenverenigingen van patiënten reageerden verontwaardigd op de maatregelen tegen Postmus, omdat juist hij de problemen waar het ziekenhuis mee te kampen had, had aangekaart.

Het VUmc was onder verscherpt toezicht gesteld van de Inspectie voor de Gezondheidszorg vanwege het conflict tussen een aantal specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen