ANP4 mei '12 08:01

Simac focust op kostenbeheersing

VELDHOVEN (AFN) - Simac Techniek zal, om het rendement op peil te krijgen, de komende tijd extra aandacht besteden aan kostenbeheersing. Dat meldde de onderneming vrijdag bij de presentatie van het tussentijdse handelsbericht over het eerste kwartaal, zonder deze plannen verder te verduidelijken.

Simac zag in deze verslagperiode de omzet in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden toenemen, maar meldde een lager rendement door toenemende druk en de opstart van nieuwe activiteiten. ,,Hierdoor zijn de kosten sneller toegenomen dan de groei van de brutomarge'', aldus Simac.

De onderneming benadrukte dat in het budget al rekening was gehouden met een minder eerste kwartaal.

Lager resultaat

Voor het gehele jaar 2012 verwacht Simac dat de omzet zal stijgen, maar dat het resultaat beduidend lager zal zijn dan in 2011. ,,Dit zal zeker het geval zijn in het eerste halfjaar van 2012. Het lagere resultaat moet gezien worden in het licht van de groeiambities en de moeilijke en soms onduidelijke marktomstandigheden''.

Simac meldde vrijdag ook dat de aandelen van de onderneming vanaf 1 mei weer continu verhandeld zullen worden op Euronext Amsterdam. Daar worden ze nu sinds enige tijd verhandeld via het veilingsysteem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen