ANP7 sep '12 10:27Aangepast op 7 sep '12 10:58

Kosten corporatie door asbest al 5 miljoen

UTRECHT (ANP) - De asbestvervuiling en de gevolgen daarvan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben woningcorporatie Mitros al zo'n 5 miljoen euro gekost. Dat bevestigde een woordvoerder van de corporatie vrijdagochtend.

De kosten lopen nog steeds op, omdat de komende weken nog 48 woningen aan de Stanleylaan moeten worden schoongemaakt. De bewoners verblijven op kosten van Mitros in tijdelijke woningen of hebben tegen een vergoeding zelf onderdak geregeld. Ook betalen deze mensen geen huur voor hun flatwoning. Er is dag en nacht bewaking ingehuurd om de leegstaande flats te bewaken.

Of Mitros helemaal moet opdraaien voor alle kosten is nog niet duidelijk, benadrukt de woordvoerder. ,,Het is nog maar de vraag wie de rekening gaat betalen." Juristen van de woningcorporatie buigen zich daarover.

Onderzoek

Ook loopt er een door de gemeente Utrecht ingesteld onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de asbestaffaire. De resultaten daarvan worden begin december gepresenteerd.

Wanneer de bewoners van de laatste flat naar huis kunnen is nog niet duidelijk. Mitros hoopt op op 17 september meer te kunnen vertellen over hun terugkeer


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen