ANP8 feb '12 10:38

Wavin kijkt naar Duitsland en Turkije

ZWOLLE (ANP) - Wavin zal voor consolidatiekansen kijken naar de Duitse en de Turkse markt. Dat zei de president van Mexichem, Ricardo Gutiérez Muñoz, woensdag in een toelichting op de voorgenomen overname van de Zwolse fabrikant van buizen en leidingsystemen.

Namen van mogelijke overnamekandidaten wilde de topman niet geven, maar hij zei wel dat er in beide landen mogelijkheden zijn.

Volgens bestuursvoorzitter Henk ten Hove van Wavin geeft de beoogde overname door de Mexicanen zijn bedrijf vooral financiële slagkracht om acquisities te kunnen doen. ,,De overname door Mexichem kan het consolidatieproces versnellen en maakt grotere overnames mogelijk.''

Ontslagen

Van een overlap tussen beide bedrijven is volgens Ten Hove nauwelijks sprake. Wavin maakte in een separaat persbericht bekend dat het bedrijf nog eens 70 banen schrapt in Europa, bovenop de eerder aangekondigde reductie van 80 banen in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Ten Hove staat de ingreep los van het bod van Mexichem. ,,Het besluit voor het Verenigd Koninkrijk werd eind vorig jaar al genomen. De ontslagen in Europa hebben te maken met de marktomstandigheden en zijn geen eis van Mexichem.''

Aandeelhouders krijgen volgens Ten Hove een faire prijs. Wavin ging in 2006 voor 11 euro per aandeel naar de beurs, dat is meer dan de 10,50 per aandeel die Mexichem na een derde verhoging biedt. Aandeelhouder Delta Lloyd liet woensdag weten dat het bod iets lager is dan gehoopt, maar gaf ook aan er in principe positief tegenover te staan. Delta Lloyd, dat een belang heeft van circa 8 procent, zal in de komende weken besluiten of het zijn stukken wel of niet aanmeldt.

Andere grote aandeelhouders als ASR en Franklin Templeton waren niet direct beschikbaar voor commentaar.

Gerelateerde artikelen