ANP3 nov '12 08:00

ING: sentiment beleggers al 4 maanden stabiel

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het sentiment onder particuliere beleggers in Nederland is ook in oktober weinig veranderd. Er zijn, net als in de afgelopen 3 maanden, iets meer pessimisten dan optimisten. Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde ING BeleggersBarometer.

De barometer daalde in oktober iets ten opzichte van september. Beleggers oordelen hetzelfde over de algemene economische situatie. Wel zijn zij wat negatiever over hun eigen financiële situatie en over de waarde van hun beleggingsportefeuille in de afgelopen 3 maanden.

De Europese politiek en de schuldencrisis blijven voorlopig de beurshandel bepalen. Volgens ING is een omslag van het sentiment in positieve zin pas mogelijk als met name Griekenland en Spanje laten zien dat zij daadwerkelijk hun begroting fundamenteel op orde willen brengen.

Beleggers verwachten dat de AEX-index de komende 3 maanden mondjesmaat stijgt tot 332 punten. Eind oktober stond de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam op 330 punten, 20 punten hoger dan beleggers in juli gemiddeld hadden voorspeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen