ANP28 jan '12 07:14

'Pakistan wist waar Bin Laden was'

Leon Panetta. EPA
Leon Panetta. EPA

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta is ervan overtuigd dat er hooggeplaatste Pakistanen zijn die wisten waar terroristenleider Osama bin Laden zich schuil hield, al heeft hij daarvoor geen hard bewijs. Dat zegt hij in een interview met de tv-zender CBS dat zondag wordt uitgezonden, maar waarvan een beknopt verslag zaterdag al is vrijgegeven.

Amerikaanse mariniers doodden al-Qaedaleider Bin Laden op 2 mei vorig jaar tijdens een geheime operatie in de Pakistaanse garnizoensstad Abbottabad. Hij zat verborgen een zwaarbeveiligd complex, het grootste in de wijd omtrek. Panetta zegt tegen CBS dat hij zich niet kan voorstellen dat niemand in Pakistan zich ooit had afgevraagd wat zich achter die hoge muren afspeelde.

,,Ik heb persoonlijk altijd het gevoel gehad dat iemand een idee moest hebben van wat daar gebeurde'', aldus de bewindsman. Dat was volgens hem ook een belangrijke reden waarom de Amerikanen Pakistan niet vooraf waarschuwden toen zij tot bestorming overgingen. De vrees bestond dat Bin Laden anders zou worden gewaarschuwd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen