ANP3 sep '12 05:29

Stosur zonder problemen naar laatste 8

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De titelverdedigster in het vrouwenenkelspel op de US Open, de Australische Samantha Stosur, heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales in New York. In dik anderhalf uur sloeg de als zevende geplaatste zich langs de Britse Laura Robson: 6-4 6-4.

De 18-jarige Britse kon niet voor de derde keer op rij stunten. Eerder sloeg Robson de nummer 23 (de Belgische Kim Clijsters) en de nummer 9 van de plaatsingslijst (de Chinese Na Li) naar huis. Stosur speelt in de kwartfinale tegen de nummer 1 van de wereld, de Wit-Russische Victoria Azarenka. Zij won zonder enige moeite met twee keer 6-2 van de Georgische Anna Tatisjvili.

De Française Marion Bartoli sloeg de nummer 5 van de plaatsingslijst Petra Kvitova naar huis. De Tsjechische won met overmacht de eerste set in een half uur met 6-1. Bartoli, zelf als 11e geplaatst, herpakte zich echter en won alsnog de partij door de tweede set met 6-2 binnen te halen en de derde met 6-0.

In de kwartfinale krijgt de Française het op papier opnieuw niet gemakkelijk. Ze treft daar de nummer 3 van de plaatsingslijst en voormalig nummer 1 van de wereld Maria Sjarapova. De Russische won in haar vierde rondepartij in drie sets van haar landgenote Nadia Petrova. Na een korte onderbreking in de derde set vanwege regen werd het in het Arthur Ashe Stadion 6-1 4-6 6-4 voor Sjarapova.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen