ANP26 aug '12 18:33

PSV raakt op stoom

PSV-speler Atiba Hutchinson passeert FC Groningen-doelman Luciano Da Silva voor de 0-1. ANP
PSV-speler Atiba Hutchinson passeert FC Groningen-doelman Luciano Da Silva voor de 0-1. ANP

GRONINGEN (ANP) - PSV heeft de Europese overwinning bij FK Zeta zondag een goed vervolg gegeven tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Dick Advocaat zette de traditioneel lastige uitwedstrijd in de Euroborg in winst om: 1-3. Atiba Hutchinson, Dries Mertens en Memphis Depay bezorgden de bezoekers de verdiende zege, waardoor PSV na drie competitieduels op 6 punten staat.

PSV was lange tijd heer en meester in de Euroborg, maar verzuimde de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Daardoor kon FC Groningen zich op basis van een opportunistische strijdwijze terugknokken in de wedstrijd. Het doelpunt waar de noorderlingen na rust fanatiek op joegen, bleef echter uit. PSV liep vervolgens in de laatste 20 minuten uit naar de derde ruime zege op rij.

Advocaat had voor het duel met Groningen aanwinst Luciano Narsingh op de bank gezet. De vleugelspits heeft de hooggespannen verwachtingen vooralsnog niet kunnen waarmaken en moet wachten op een nieuwe kans. Tim Matavz, die furore maakte in de Euroborg, stond zondag in de spits van PSV.

Kansjes voor FC Groningen

De bezoekers uit Eindhoven hadden de wedstrijd voor rust stevig in handen, mede omdat Groningen ver terug plooide en gokte op de counter. Het resulteerde tot twee grote kansen in het eerste kwartier voor Jetro Willems en Tim Matavz, die beiden op doelman Luciano stuitten. Hoewel Groningen voor rust afwachtend voetbalde, kreeg het toch de nodige kansjes. Michael de Leeuw schoot de bal net voorlangs, een pegel van Género Zeefuik belandde op de vuisten van keeper Przemyslaw Tyton en Leandro Bacuna trof uit een vrije trap de lat.

Toch was het PSV dat, in lijn met het spelbeeld, enkele minuten voor rust de leiding nam. Hutchinson kon aan de rechterkant opstomen en tikte een steekpass van Dries Mertens vervolgens beheerst over Luciano (0-1). In de tweede helft verloor PSV even grip op de wedstrijd, omdat Groningen steeds meer duels op het middenveld won. De noorderlingen misten voorin echter de stootkracht om door te drukken. Nadat Mertens in de 72e minuut de Eindhovense voorsprong had verdubbeld, was de wedstrijd gespeeld. Invaller Depay maakte de derde, waarna Mitchell Schet nog wat terug namens de thuisclub: 1-3.

Gerelateerde artikelen