ANP24 aug '12 15:02

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen vrijdag waarschijnlijk licht lager openen. Onzekerheid over een nieuwe steunronde van de Amerikaanse centrale bank zorgt voor terughoudendheid onder beleggers.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in juli sterker dan verwacht zijn toegenomen met 4,2 procent. Dat is de sterkste groei sinds december vorig jaar. Economen hadden gerekend op een groei van 2,4 procent. De groei was vooral te danken aan meer vliegtuigorders. Exclusief transportmiddelen was er sprake van een daling met 0,4 procent.

Apple zal mogelijk in de belangstelling staan nadat een rechter in Zuid-Korea concludeerde dat de technologiegiganten Apple en Samsung inbreuk op elkaars patenten hebben gemaakt. Beide concerns zijn veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen. De uitspraak wordt door marktvorsers als symbolisch gezien. Er lopen nog patentzaken tussen de twee ondernemingen in onder meer de Verenigde Staten en Australië.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag eindigden de effectenbeurzen in New York in het rood. De zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten speelden op na een aantal sombere macrocijfers. De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent lager op 13.057 punten.

Gerelateerde artikelen