ANP30 apr '12 15:45

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn maandag licht lager van start gegaan, na de winstreeks van vier handelsdagen op rij vorige week. De zorgen over Spanje zorgden voor nervositeit bij beleggers op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent lager op 13.217 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1400 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 3062 punten.

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar officieel in een recessie beland. Bovendien verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor's maandag de kredietwaardigheid van de grootste Spaanse banken, in navolging van de verlaging van de Spaanse rating vorige week.

Mislukte fusie

Beursbedrijf NYSE Euronext kwam met lagere winstcijfers naar buiten door de mislukte fusie met Deutsche Börse en de moeizame marktomstandigheden. Het aandeel zakte 2,7 procent. Verder werd bekend dat pijpleidingbedrijf Energy Transfer Partners Sunoco overneemt voor 5,3 miljard dollar.

Een uur voor opening van de handel werd bekend dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in maart met 0,3 procent zijn toegenomen. Hier werd gerekend op een toename van 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen