ANP10 mei '12 08:16

Japanse beurs sluit lager

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs donderdag lager gesloten. De stemming werd daarbij gedrukt door een forse daling van de Chinese export en import in april. De Nikkei eindigde 0,4 procent lager op 9009,65 punten.

De Japanse hoofdindex zakte eerdere op de dag even onder de 9000 puntengrens en tikte op 8895 punten het laagste niveau sinds 14 februari 2012 aan.

Toyota klom 0,8 procent. De Japanse autobouwer zag de winst in het afgelopen jaar flink dalen als gevolg van de verwoestende aardbeving en tsunami in Japan en overstromingen in Thailand. Het bedrijf verwacht wel dat de resultaten dit jaar zullen verbeteren. Tokio Electric Power (Tepco) steeg 6,5 procent. De Japanse overheid heeft de plannen om de exploitant van de kapotte kerncentrale in Fukushima in te lijven goedgekeurd.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook overwegend verliezen zien. In Hongkong verloor de Hang Seng 0,9 procent. Cathay Pacific zakte 6 procent. De luchtvaartmaatschappij waarschuwde voor tegenvallende resultaten vanwege de hoge olieprijzen en kondigde aan verder te gaan snijden in de kosten. In Seoul daalde de Kospi 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent, dankzij een sterk Australisch banenrapport.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen