ANP20 aug '12 08:02

Overname Best Buy op losse schroeven

NEW YORK (AFN) - De overname van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy door oprichter Richard Schulze is op losse schroeven komen te staan. Onderhandelingen tussen het bedrijf en de oud-topman zijn vastgelopen, zo bleek maandag.

Schulze, die in 2002 aftrad als topman, is ontstemd over de slechte resultaten van het bedrijf dat hij hielp oprichten en waarover hij 36 jaar lang de leiding had. Best Buy zucht onder de groeiende concurrentie van onder meer webwinkels als Amazon.

Begin deze maand liet Schulze weten dat hij, samen met een aantal investeringsmaatschappijen, bereid is tot een volledig overnamebod, dat het bedrijf waardeert op ruim 8 miljard dollar. De oud-topman heeft al een belang van 20 procent in Best Buy.

Zwartepiet

Het bedrijf noemde de interesse van Schulze ongevraagd, maar begon wel onderhandelingen met hem. Die zijn evenwel zonder resultaat afgebroken, meldden Best Buy en Schulze maandag. Beide partijen probeerden elkaar de zwartepiet toe te schuiven.

The Wall Street Journal meldde maandag bovendien dat Best Buy een opvolger op het oog heeft voor de huidige interim-topman Mike Mikan. Het zou gaan om Hubert Joly, die afkomstig is van reisonderneming Carlson.

Gerelateerde artikelen