ANP11 dec '12 09:46

Vincent is back in Otterlo

OTTERLO (ANP) - Het heeft een paar jaar geduurd, maar vanaf woensdag is Vincent van Gogh weer prominent aanwezig in het Kröller-Müller Museum (KMM) in Otterlo. Onder de noemer 'Vincent is back' zijn tot eind september volgend jaar verschillende exposities te zien, die de opeenvolging van stijlen in het werk van de beroemde kunstenaar voor het voetlicht brengen.

Het museum in nationaal park De Hoge Veluwe bezit de op één na grootste collectie werken van Van Gogh ter wereld. Maar het museum bezit ook veel werk van andere kunstenaars, vanaf ongeveer het begin van de vorige eeuw. Die stukken hebben de laatste jaren veel aandacht gehad, waardoor er minder ruimte was voor de unieke Van Gogh-collectie.

Het KMM wil de komende jaren de hele wijze van presenteren van de collectie vernieuwen. De nieuwe, vaste en prominente plek voor Vincent van Gogh is daar een eerste stap van, aldus een woordvoerster.

Het KMM is de voortzetting van de particuliere kunstcollectie van het puissant rijke echtpaar Anton en Hélène Kröller-Müller. Vooral Hélène was een groot bewonderaarster van Van Gogh en kocht 91 schilderijen en 180 werken op papier van hem toen hij heel onbekend was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen