ANP28 mrt '12 11:31

Beste jaar voor Eyeworks ooit

ANP
ANP

HILVERSUM (AFN) - Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans, heeft vorig jaar de grootste winst ooit in de boeken gezet. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 30,1 miljoen euro, een stijging van 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat maakte Eyeworks woensdag bekend.

Onder de streep hield de televisie- en filmproducent 12,7 miljoen euro over, iets meer dan in 2010. De omzet van de groep steeg met 9 procent tot 237 miljoen euro.

,,Eyeworks heeft er nog nooit zo sterk voor gestaan als nu. Door deze groeicijfers ontstaat er ruimte om nog meer te focussen op de verdere creatie en ontwikkeling van nieuwe titels'', aldus Oerlemans in een toelichting.

Eyeworks, opgericht in 2001, heeft vestigingen in 17 landen en produceert televisieprogramma’s voor meer dan 100 verschillende zenders. In Nederland is de onderneming bekend van films als Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, New Kids Turbo/Nitro en Nova Zembla. Enkele bekende tv-programma’s zijn de Nationale IQ Test, Flikken Maastricht en Oh Oh Cherso.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen