ANP6 feb '12 20:15Aangepast op 6 feb '12 22:56

Brill-directeur: sterke decembermaand

LEIDEN (AFN) - De opwaartse bijstelling van de verwachte winstcijfers van Brill over 2011 is te danken aan met name een onverwachts sterke decembermaand. Dat zei directeur Herman Pabbruwe van de wetenschappelijke uitgeverij maandag tegen ANP-Reuters. Vooral de electronische omzetontwikkeling was volgens hem gunstig.

,,We hadden in de eerste negen maanden van het jaar al een mooie voorsprong op 2010, maar we waren in november voorzichtig over het vierde kwartaal aangezien we in 2010 een heel sterk laatste kwartaal hadden'', zei de topman.

Brill meldde maandag een verwachte tweecijferige winststijging over 2011. Op 12 maart komen de definitieve cijfers naar buiten.

Het zwaartepunt ligt voor Brill altijd in december, vanwege aflopende budgetten bij klanten. ,,We halen in december 15 à 20 procent van onze omzet'', zei Pabbruwe.

De directeur zei wel invloed te zien van de Europese schuldencrisis, maar de groei in sterke markten overheerst. ,,We verkopen misschien minder in Griekenland, maar onze belangrijkste markten Noord-Europa, de VS en Japan doen het nog relatief goed.'' Hij voegde toe dat de marktaandelen in de belangrijkste markten vorig jaar behouden of uitgebreid zijn.

Gerelateerde artikelen