ANP7 aug '12 13:51

Belegger 'not amused' over Standard Chartered

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - Standard Chartered is dinsdag op de Londense effectenbeurs hard afgestraft voor de beschuldiging dat de Britse bank de afgelopen 10 jaar in het geheim zaken heeft gedaan met Iran. De beurskoers van de bank kelderde met bijna een kwart tot 1,12 pond per aandeel.

Daarmee zag het concern zo'n 6 miljard pond (7,6 miljard euro) van zijn beurswaarde verdwijnen. Beleggers vrezen dat Amerikaanse toezichthouders de vergunning intrekken die Standard Chartered in staat stelt om actief te zijn in New York. Handel met Iran is in strijd met de sancties van de Verenigde Staten tegen dat land. De bank ontkende alle beschuldigingen dinsdag, maar wist de onrust daarmee niet weg te nemen.

De beschuldigingen kwamen onverwacht. Standard Chartered wist zich de afgelopen jaren juist met verve door alle problemen in de internationale financiële sector heen te slaan. De bank, die zich vooral richt op opkomende markten, overleefde de financiële crisis zonder staatssteun, boekte de afgelopen jaren grote winsten en leek ook immuun voor de problemen met toezichthouders waar veel andere grote banken mee kampen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen