ANP2 apr '12 15:02

`Vlakke opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen maandag naar verwachting vlak aan het tweede kwartaal beginnen. Na een sterk eerste kwartaal lijken beleggers wat gas terug te nemen. Daarnaast wordt nog gewacht op de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie, die een halfuur na opening wordt vrijgegeven.

Eerder op de dag bleek al dat de industrie in de eurozone in maart opnieuw is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone toont nu al sinds augustus een stand van minder dan 50, wat duidt op een krimp. In China steeg de industriële activiteit in maart daarentegen tot het hoogste niveau in een jaar.

Economen verwacht dat de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie in maart is gestegen tot 53, van een stand van 52,4 in februari.

Groupon

Het aandeel Groupon zal naar verwachting in de belangstelling staan. De Amerikaanse advertentiesite heeft een veel groter verlies geleden in het vierde kwartaal dan eerder werd gemeld. Ook de omzet pakte lager uit dan verwacht. Volgens het bedrijf zit er een ,,wezenlijke zwakte'' in het interne controlesysteem van de financiële rapportage.

Het Amerikaanse cosmeticaconcern Avon Products stijgt zo'n 18 procent in de voorbeurshandel. Branchegenoot Coty heeft een vijandig bod uitgebracht op Avonvan zo'n 10 miljard dollar. Coty richt zich met zijn bod van 23,25 dollar per aandeel rechtstreeks tot de aandeelhouders van Avon nadat diverse pogingen om in gesprek te komen met het bestuur mislukten. Avon heeft het bod afgewezen.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke tot 0,1 procent hogere opening voor de Amerikaanse beurzen. Vrijdag sloten de Dow-Jonesindex en de S&P 500 hun beste kwartaal sinds 1998 af met kleine winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 13.212,04 punten en de S&P 500 won 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen