ANP25 aug '12 02:37Aangepast op 25 aug '12 07:31

Samsung schond patenten van Apple

ANP
ANP

SAN JOSÉ (ANP) - Samsung heeft op zijn smartphones de patenten van concurrent Apple geschonden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf moet daarom een schadevergoeding van meer dan 1 miljard dollar (ongeveer 840 miljoen euro) betalen. Dat heeft een jury in de Amerikaanse stad San José vrijdag (lokale tijd) bepaald.

Volgens de juryleden lijkt de manier van inzoomen bij sommige tablets en smartphones van Samsung te veel op een techniek die Apple heeft bedacht. Ook met de zwarte voorkant en de icoontjes schendt Samsung octrooien van het Amerikaanse Apple. De tegenclaims van het Zuid-Koreaanse bedrijf dat Apple op zijn beurt patenten van Samsung had geschonden, zijn volgens de jury ongegrond.

Apple en Samsung voerden de afgelopen tijd een bittere strijd om hun patenten. Over en weer beschuldigden ze elkaar van ongeveer 700 overtredingen. Voor de rechtbank in Californië eiste Apple een schadevergoeding van meer dan 2,5 miljard dollar van Samsung. Hoewel Apple in de Amerikaanse rechtbank niet op alle punten in het gelijk werd gesteld, is de uitspraak een van de grootste overwinningen van het Amerikaanse bedrijf in de wereldwijde strijd om octrooirechten tussen beide technologiegiganten.

Gerelateerde artikelen