ANP28 dec '12 07:41

Steun bij opknappen bedrijventerreinen blijft

EPA
EPA

DEN HAAG (AFN) - Ondernemers die de kwaliteit van hun bedrijventerreinen en winkelgebieden willen verbeteren, kunnen blijven rekenen op ondersteuning van de overheid. De afgelopen 4 jaar bestond hiervoor al een tijdelijke regeling. Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil dat experiment permanent maken, schrijft hij vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

,,Ondernemers hebben inmiddels laten zien dat ze zelf met dit steuntje in de rug hun bedrijfsomgeving leefbaarder en veiliger kunnen maken'', stelt de bewindsman. Volgens hem stranden plannen om bedrijventerreinen te verbeteren vaak omdat een of meerdere ondernemers niet willen meewerken.

Met behulp van de zogeheten Biz-regeling kan daarom aan alle betrokken bedrijven een gemeentelijke heffing worden opgelegd om zaken te betalen als gezamenlijke afvalinzameling, het aanbrengen van extra verlichting en het verbeteren van de beveiliging.

Tot nog toe zijn er al 112 bedrijventerreinen en winkelgebieden opgeknapt met behulp van deze overheidssteun, ruim 80 meer dan aanvankelijk werd verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen