ANP23 jan '12 15:43Aangepast op 23 jan '12 16:26

'Kaddafi-aanhangers nemen Bani-Walid over'

EPA
EPA

TRIPOLI (ANP) - Aanhangers van de verdreven Libische leider Muammar Kaddafi hebben de hele stad Bani Walid ingenomen. Dat meldde de lokale functionaris M'barek al-Fotmani, een voormalig lid van de Nationale Overgangsraad in the woestijnstad maandag.

Eerder op de dag waren er berichten over een aanval van Kaddafi-aanhangers op een basis van de troepen die Kaddafi vorig jaar verdreven. Volgens een woordvoerder zijn zeker vier verdedigers gedood en zijn 20 anderen gewond geraakt. De ruim 100 aanvallers zouden groene vlaggen dragen, het symbool van het regime van Kaddafi. De woordvoerder vertelde dat Kaddafigetrouwen zondag flyers hebben verspreid. ,,We komen snel terug. We zullen de ratten onschadelijk maken", zou daarop hebben gestaan.

De stad ligt circa 150 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tripoli. Veel inwoners van de stad behoren tot een stam die lang trouw is gebleven aan Kaddafi. De plaats was een van de laatste bolwerken van Kaddafi, die in oktober werd gedood bij zijn thuisplaats Sirte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen