ANP30 okt '12 09:56Aangepast op 30 okt '12 10:18

Crisis raakt truckbouwer MAN

MUNCHEN (AFN) - De Duitse fabrikant van vrachtwagens en bussen MAN is in het derde kwartaal hard geraakt door de sterk gedaalde vrachtwagenverkoop in Europa. De winst tuimelde omlaag. De productie bij twee Duitse fabrieken van het bedrijf is deze week stilgelegd en werknemers zijn met gedwongen verlof.

MAN maakte dinsdag bekend dat het nettoresultaat is uitgekomen op 61 miljoen euro, tegen 171 miljoen euro een jaar eerder. De omzet ging met 2 procent omlaag tot 3,9 miljard euro. Bij de divisie voor trucks en bussen lag de orderontvangst 16 procent lager dan een jaar eerder, op 1,8 miljard euro.

,,De schuldencrisis in de eurozone leidt tot onzekerheden op de markten en remt duidelijk de conjunctuur'', aldus topman Georg Pachta-Reyhofen. De Europese verkoop van zware vrachtwagens zakte in september met bijna 15 procent. Door de crisis is de vraag naar vrachtwagens bij transportbedrijven en bouwondernemingen sterk gedaald.

MAN, een dochterbedrijf van Volkswagen, heeft de productie bij de vrachtwagenfabrieken in München en Salzgitter de hele week stilgelegd. Door de productiestop worden 15.000 werknemers geraakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen