ANP18 dec '12 15:04Aangepast op 18 dec '12 17:04

'ING moet lagere prijs accepteren in Z-Korea'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De afgeketste verkoop van zijn Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter aan KB Financial is een lichte tegenvaller voor ING. Dat zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een lagere prijs voor het onderdeel.

Dat stelde analist Lemer Salah van SNS Securities dinsdag. ,,KB was de beste kandidaat om de activiteiten over te nemen. Voor andere partijen is de verzekeringsportefeuille minder aantrekkelijk en zal de prijs omlaag moeten.''

Volgens de ramingen van SNS bood KB een prijs die ongeveer 10 procent onder de boekwaarde van 2,5 miljard dollar van het verzekeringsbedrijf lag. Daar zou volgens Salah nu nog eens 10 tot 15 procent vanaf moeten. Uiteindelijk zal het bedrijf dan in de loop van volgend jaar wel verkocht kunnen worden, stelde hij.

Moeilijk te verkopen

Salah wees er verder op dat de Zuid-Koreaanse en Japanse verzekeringsactiviteiten het moeilijkst te verkopen zijn voor ING. Andere activiteiten in Azië heeft het financiële concern gemiddeld wel voor meer dan de boekwaarde weten te verkopen.

Rabobank noemde het afhaken van KB ,,ongelukkig'', maar niet onoverkomelijk. Het zal nu meer tijd kosten om de Aziatische activiteiten af te stoten, maar ING staat volgens analist Cor Kluis niet meer onder tijdsdruk van de Europese Commissie. Ook op de waardering van ING heeft het nieuws volgens Kluis geen invloed.

Afstoten

ING liet dinsdag weten dat het concern alle mogelijkheden blijft onderzoeken voor het afstoten van de Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter. ,,Het proces loopt en aanvullende informatie wordt verstrekt als daar aanleiding toe is.''

Het aandeel ING stond dinsdag rond 17.00 uur 1,6 procent lager op 7,13 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen