ANP7 aug '12 08:14

Japanse beurs sluit hoger

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw hoger gesloten. Net als in New York werden de beurskoersen gestuwd door het aanhoudende optimisme over de aanpak van de schuldencrisis in de eurozone. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8803,31 punten.

Beleggers bleven wel voorzichtig in afwachting van de tweedaagse beleidsvergadering van de Japanse centrale bank, die woensdag begint. De Bank of Japan zal naar verwachting het huidige monetaire beleid ongewijzigd laten, maar wel aangeven klaar te staan om verder in te grijpen indien het economische herstel wordt bedreigd. Aan het bedrijvenfront zakte Tokai Carbon ruim 18 procent. De rubberfabrikant verlaagde zijn winstverwachting voor dit boekjaar vanwege de economische vertraging in Europa en China.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook winsten zien. In Seoul steeg de Kospi 0,1 procent en in Hongkong stond de Hang Seng-index 0,3 procent hoger. De Britse bank Standard Chartered zakte in Hongkong meer dan 7 procent na de beschuldiging van Amerikaanse toezichthouders dat het in het geheim zaken heeft gedaan met Iran. De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent. De Australische centrale bank hield de rente conform verwachting ongewijzigd op 3,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen