ANP14 dec '12 08:36

'Meer hypotheek bij verwachte loonsverhoging'

DEN HAAG (ANP) - Mensen die verwachten dat hun loon op een redelijke termijn gaat stijgen, mogen voortaan meteen al meer lenen voor een hypotheek. Dat is een voorstel van ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Stef Blok (Wonen), waar tijdens de ministerraad over zal worden gesproken.

Bronnen bevestigen vrijdag berichtgeving in De Telegraaf hierover. De ministers hopen starters een steuntje in de rug te geven met de nieuwe regels. Die groep wordt hard getroffen door het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek.

Nu is het nog zo dat iemand binnen zes maanden een loonsverhoging moet krijgen om op basis van het nieuwe loon een hypotheek af te sluiten. Ook moet de werkgever dat op papier zetten. Die situatie komt echter weinig voor, terwijl starters wel vaak nog een spurt maken in hun loonontwikkeling.

Termijn

Wat een redelijke termijn is voor de verwachte loonsverhoging, zal per geval moeten worden bepaald. Het kan gaan van enkele maanden tot enkele jaren.

Het kabinet heeft de afgelopen tijd al een reeks maatregelen genomen om de woningmarkt uit het slop te helpen. Zo is bijvoorbeeld geregeld dat de rente op een restschuld voortaan kan worden afgetrokken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen