ANP25 nov '12 18:59

Vettel verovert derde wereldtitel op rij

SAO PAULO (ANP) - Sebastian Vettel heeft zondag voor de derde keer op rij de wereldtitel in de Formule 1 veroverd. De Duitser van Red Bull is met 25 jaar de jongste drievoudige wereldkampioen in de koningsklasse.

Vettel greep de titel in de laatste race van het jaar, de Grand Prix van Brazilië. Hij finishte als zesde en die klassering leverde voldoende punten op om de Spanjaard Fernando Alonso van Ferrari, die naar de tweede plaats reed, voor te blijven in de eindstand.

De hectische slotrace van het jaar leverde een overwinning op voor de Brit Jenson Button van McLaren.

Aangetikt

De angst sloeg Vettel om het hart toen hij in de eerste ronde werd aangetikt door Bruno Senna (Williams) en spinde in zijn bolide. De gedoodverfde favoriet voor de titel had alle geluk van de wereld dat de schade aan zijn auto zo gering was, dat hij kon doorrijden. Maar hij lag wel ineens helemaal achteraan.

Alonso was op dat moment de virtuele wereldkampioen en reed stevig door. Maar ook bij hem stond de druk erop, want hij verremde zich op het glibberige circuit van Interlagos en leverde een plek in. Vettel toonde vervolgens zijn klasse door in mum van tijd op te rukken naar voren en zijn Red Bull in veilige positie te manoeuvreren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen