ANP23 apr '12 15:16Aangepast op 23 apr '12 15:36

Duitse staalsector ziet vraag stabiliseren

HANNOVER (AFN) - De Duitse staalindustrie, waartoe grote spelers als ThyssenKrupp en Salzgitter behoren, heeft de vraag naar staal sinds het begin van dit jaar zien stabiliseren. Dat heeft de belangrijkste brancheorganisatie in de Duitse staalsector maandag laten weten. In het vierde kwartaal was nog sprake van een sterk ingezakte vraag.

Voorzitter Hans Jürgen Kerkhoff van WV Stahl zei dat de staalproductie dit jaar ongeveer op het niveau van 2011 zal uitkomen. Hij verwacht ook dat de staalmarkt minder wisselvallig zal zijn dan vorig jaar, mede doordat er meer rust is op de grondstoffenmarkt als geheel. Wel waarschuwde Kerkhoff dat iedere voorspelling op dit moment door onzekerheden wordt omgeven.

Ook op de internationale staalmarkt ziet Kerkhoff tekenen van verbetering, met een groei van de productie met 1 procent in het eerste kwartaal. ,,Wij verwachten voor dit gehele jaar een groei van de wereldwijde staalproductie met 4 procent'', zei hij. Opkomende economieën zullen volgens WV Stahl de drijvende kracht blijven achter de groei van de industrie.

Gerelateerde artikelen