ANP10 dec '12 19:12

Directie Kuip slaat brug met actiegroep

ROTTERDAM (ANP) - De alsmaar groeiende groep supporters van Feyenoord die wil dat De Kuip wordt gerenoveerd, heeft maandag een sprankje hoop gekregen. Een gesprek tussen vertegenwoordigers van de actiegroep 'RedDeKuip' en de stadiondirectie is in een goede sfeer verlopen. ,,Er is in elk geval een brug geslagen'', liet stadiondirecteur Jan van Merwijk op RTV Rijnmond weten.

De actiegroep presenteerde in De Kuip zijn definitieve renovatieplannen aan de stadiondirectie. De eerste voorstellen van RedDeKuip werden eerder dit najaar als ,,volstrekt onhaalbaar'' door Van Merwijk van de hand gewezen. Op advies van de Rotterdamse gemeenteraad deed de actiegroep maandag een nieuwe poging bij de stadiondirectie.

Met de renovatie van De Kuip is volgens de initiatiefnemers een bedrag van 117 miljoen euro gemoeid. In die plannen komt er een derde ring op De Kuip, die tevens een nieuwe overkapping krijgt. ,,Een aantal van onze uitgangspunten voor een nieuw complex zijn daarin nu wel mogelijk. Dat is een stap vooruit'', meent Van Merwijk.

De stadiondirectie blijft vooralsnog (groot) voorstander van nieuwbouw, waaraan een prijskaartje van 300 miljoen euro hangt. De Rotterdamse gemeenteraad buigt zich waarschijnlijk in februari opnieuw over de problematiek van een nieuwe of gerenoveerde Kuip.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen