ANP3 nov '12 13:07

Samsom: PvdA is geen mooiweerpartij

ANP
ANP

DEN BOSCH (ANP) - De PvdA is geen 'mooiweerpartij', maar een partij die bereid is om juist in moeilijke tijden verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van Nederland. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag bij het begin van het PvdA-congres in Den Bosch.

,,We zijn op ons best als we het hardste nodig zijn. En we zijn nu heel hard nodig'', zei Samsom tegen zijn partijleden, die later zaterdag nog moeten stemmen over het regeerakkoord met de VVD en over deelname van de PvdA aan een kabinet met de VVD.

,,Wat voor ons ligt is een mooi akkoord, maar het is geen gemakkelijk akkoord. Voor niemand. In de komende 5 jaar zullen ingrijpende maatregelen worden doorgevoerd, die door iedereen gevoeld zullen worden'', zei Samsom over het regeerakkoord.

Zorgpremie

Samsom wil net als de VVD ,,onbedoelde effecten’’ van het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie voorkomen.

Volgens hem is de onrust die is veroorzaakt door de ziektekostenpremie onterecht, omdat die gebaseerd is op veel ,,halve en onvolledige berekeningen’’. Mensen met een normaal salaris zijn ,,ten onrechte bang gemaakt voor torenhoge premies van honderden euro’s per maand’’.

Hoofdregel is volgens Samsom dat als beide partners modaal verdienen, zij erop vooruit gaan. Wie allebei 2 keer modaal verdient en samen dus zeker 140.000 euro per jaar binnenkrijgt, gaat meer betalen voor de zorgpremies, tot een paar honderd euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen