ANP8 mei '12 22:36

Verlamde Britse voltooit marathon

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - De verlamde Britse Claire Lomas heeft dinsdag de marathon van Londen voltooid, 16 dagen nadat ze aan de 'reis' over 42,195 kilometer was begonnen. De 32-jarige vrouw die 5 jaar geleden door een val van haar paard een dwarslaesie opliep en sindsdien haar benen niet meer kan bewegen, maakte gebruik van een 'bionisch pak' dat is ontworpen door de Israëliër Amit Goffer.

De 'ReWalk' stelt mensen met een verlamming door middel van bewegingssensoren en een ingebouwd computersysteem in staat te staan, te lopen en zelfs een trap op te klimmen. Lomas legde, aangemoedigd door haar man Dan en 13-jarige dochter Maisie, per dag ongeveer 3 kilometer af.

,,Na de start heb ik alles van dag tot dag over me heen laten komen. Elke stap bracht me iets dichter bij het doel'', zei de voormalig manueel therapeute nadat ze de eindstreep op The Mall had overschreden. Een medaille kreeg Lomas, tegenwoordig ontwerpster van juwelen, niet van de organisatie omdat ze 'buiten de tijd' arriveerde. Twaalf atleten hadden hun plak echter al ter beschikking gesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen