ANP20 dec '12 08:17

'Grondstoffenbeurs ICE wil NYSE overnemen'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse grondstoffen- en energiebeurs IntercontinentalExchange (ICE) voert gesprekken met transatlantisch beursbedrijf NYSE Euronext over een overname. Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

Mogelijk wordt het bod, dat zou bestaan uit aandelen en contanten, op NYSE Euronext al deze week bekendgemaakt. Het aandeel NYSE Euronext sprong woensdag op Wall Street bijna 30 procent omhoog nadat The Wall Street Journal voor het eerst melding maakte van de interesse van ICE in de uitbater van de beurs in New York en de aandelenmarkten in onder meer Parijs, Brussel en Amsterdam. De beurswaarde van NYSE Euronext bedraagt circa 5,8 miljard dollar. ICE heeft een beurswaarde van 9,3 miljard dollar. Beide bedrijven wilden niet ingaan op de berichten over een mogelijke fusie.

In 2011 wilden ICE en de technologiebeurs Nasdaq nog NYSE Euronext met een vijandig bod van 11 miljard dollar overnemen, maar dat werd tegengehouden door de Amerikaanse autoriteiten omdat die combinatie te dominant zou worden.

Via de platformen van ICE worden contracten voor olie en gas verhandeld en wordt gehandeld in landbouwprojecten zoals koffie, cacao en suiker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen