ANP22 nov '12 06:16

Nederland neemt in Rio voorschot op WK 2014

RIO DE JANEIRO (ANP) - Het duurt nog twee jaar voor de eerste aftrap bij het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië wordt verricht. Met prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de voorhoede probeert een team van zestien Nederlandse bedrijven donderdag echter alvast beslag te leggen op de hoofdprijs in de vorm van een contract bij het sportfestijn.

Een aantal deelnemers aan de economische missie die maandag in Brazilië begon, lijkt al verzekerd van een goede score. Zo tekent de Oranjecamping een overeenkomst met de Campingclub van het Zuid-Amerikaanse land over samenwerking bij het vinden vankampeerlocatiesvoor de voetbalsupporters. De KNVB en Philips gaan een partnerschap aan voor de training van wijkcoaches. Daarnaast hoopt het Eindhovense bedrijf een contract in de wacht te slepen voor de lichtinstallaties in de stadions.

Het prinselijk paar reist in de ochtend van São Paulo naar Rio de Janeiro, waar de Olympische Spelen van 2018 en het WK het dagprogramma beheersen. Er is een helikoptervlucht gepland om de vorderingen van de voorbereidingen te bekijken en het Maracanã-stadion wordt bezocht. Clarence Seedorff is met de Oranjes aanwezig bij een 'panna’-voetbaltoernooi in het Maracanãzinho-stadion. Daar worden door de prins en de deelstaatminister van Sport ook nationale voetbalshirts uitgewisseld.

Máxima en Willem-Alexander blijven tot vrijdagavond in Brazilië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen