ANP21 nov '12 15:04

'Wall Street opent vlak'

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen woensdag waarschijnlijk nagenoeg vlak. Beleggers maken zich op voor een lang weekeinde aangezien Wall Street donderdag gesloten is vanwege Thanksgiving Day en de beurs vrijdag maar een halve dag open is. Ook zorgt het uitblijven van een akkoord over verdere steun aan Griekenland voor terughoudendheid.

Op macro-economisch gebied bleek voorbeurs dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald tot 410.000. Dat aantal kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In de voorgaande week werd een herzien aantal van 451.000 aanvragen ingediend.

In het eerste halfuur van de handel worden nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan en de index van leidende indicatoren bekendgemaakt.

Wall Street nam dinsdag na 2 dagen met flinke winst wat gas terug. De stemming werd gedrukt door een grote afschrijving van computerfabrikant Hewlett Packard. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 12.788,51 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen