ANP26 apr '12 05:18

Sporting kan Spaanse finale voorkomen

EPA
EPA

BILBAO (ANP) - Bayern München en Chelsea deden het al in de Champions League, donderdagavond (aanvang 21.05 uur) kan Sporting een Spaanse finale in de Europa League voorkomen. De Portugese club moet dan wel het dit seizoen heel goed voetballende Athletic Bilbao uitschakelen door in Baskenland met succes de voorsprong van 2-1 uit Lissabon te verdedigen.

Sporting toonde vorige week voor eigen publiek een enorme vechtlust. Die moet in Bilbao ten minste even groot zijn. Veel Portugese fans kijken daarbij vol verwachting naar de volledig ingeburgerde Nederlanders Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars.

Eén Spaanse finalist stond al vast. In Valencia wordt de naam bekend. De plaatselijke FC moet tegen Atletico Madrid een achterstand van 4-2 zien goed te maken. In de hoofdstad werd Valencia, dat in een eerdere fase PSV en AZ bedwong, in de tweede helft bij vlagen weggespeeld. De tweede treffer, van Ricardo Costa, ver in blessuretijd gaf toch de club van Hedwiges Maduro toch hoop voor de return.

Gerelateerde artikelen