ANP13 mrt '12 10:49

Onderhandelingen sociaal plan Nedcar ophanden

ANP
ANP

BORN (AFN) - De directie van NedCar verwacht dat zij binnenkort van eigenaar Mitsubishi een mandaat krijgt om met de vakbonden te onderhandelen over een sociaal plan. ,,Het moet formeel nog worden bevestigd, maar we liggen op schema'', zei een woordvoerster van de autofabriek.

Voor de onderhandelingen ligt al een tijdpad, zo liet bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen dinsdag weten. Het is de bedoeling dat zij volgende week donderdag beginnen. Maar de vakbonden hebben twee duidelijke eisen gesteld. Het mandaat moet inderdaad zijn afgegeven en er moet geld zijn om het sociaal plan voor de 1500 medewerkers te financieren. Dat gaat om een paar honderd miljoen euro.

Inmiddels heeft het Zwitserse bedrijf Q-PM, dat eerder belangstelling toonde voor overname van NedCar, afgehaakt, liet een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen maandagavond weten. Het bedrijf heeft een mail van deze strekking gestuurd aan de gemeente. De autofabriek ligt in Born, deel van Sittard-Geleen.

Mitsubishi maakte eerder dit jaar bekend dat de assemblage van auto's bij NedCar aan het einde van het jaar wordt stopgezet. Volgens het concern maken de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen voortzetting van de productie onrendabel.

Gerelateerde artikelen