ANP8 aug '12 07:52Aangepast op 8 aug '12 08:37

'Lagere opening AEX'

AMSTERDAM (AFN) -De beurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting licht lager. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen met kleine verliezen beginnen. Beleggers wachten op nieuwe impulsen die de recente rally in leven kunnen houden.

,,De AEX begint iets lager. Het algehele sentiment blijft positief, maar de winstdaling van ING zal naar verwachting wegen op de Amsterdamse beurs. Daarnaast wacht iedereen op stappen van de ECB. Het lijkt het er steeds meer op dat Duitsland het opkopen van staatsobligaties van zwakkere landen door de centrale bank zal steunen'', aldus marktanalist Derek Tol van IG Markets Netherlands.

In Amsterdam opende ING woensdag voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. De bank en verzekeraar boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,17 miljard euro, tegen 1,5 miljard euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. De winst was daarmee lager dan verwacht. Analisten voorspelden gemiddeld een nettoresultaat van 1,34 miljard euro.

CSM

Ook CSM bracht de kwartaalcijfers naar buiten. De producent van bakkerijbenodigdheden en melkzuur zag de omzet in het tweede kwartaal toenemen tot 827 miljoen euro, van 765,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar terug.

Vastgoedfonds Corio liet dinsdag nabeurs weten dat het direct resultaat dit jaar marginaal lager zal uitvallen dan in 2011. Eerder ging Corio nog uit van een direct resultaat vergelijkbaar met dat van vorig jaar. Ook verlaagde UBS het beleggingsadvies voor het aandeel.

Verre Oosten

In het Verre Oosten lieten de beurzen woensdag overwegend winsten zien. De aanhoudende hoop op stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten en Europa bleef zorgen voor optimisme onder beleggers. De Nikkeiin Tokio eindigde 0,9 procent hoger. De Japanse beurs boekte daarmee de derde winstbeurt op rij.

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen dinsdag ook voor de derde handelsdag op rij omhoog. De Dow-Jonesindex steeg 0,4 procent tot 13.168,37 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,5 procent omhoog tot 1401,34 punten. Het was de eerste keer sinds 3 mei dat die graadmeter boven de 1400 punten eindigde. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,9 procent tot 3015,86 punten.

AEX

De Europese aandelenbeurzen wisten eerder op de dag ook de stijgende lijn van de afgelopen dagen voort te zetten. Gesteund door aanhoudend optimisme over de schuldencrisis bereikten de graadmeters de hoogste standen in 4 maanden tijd.

Op het Damrak in Amsterdam sloot de AEX-index 1,2 procent hoger op 334,32 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 505,89 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs klommen 0,6 tot 1,5 procent, die in Madrid met 2,2 procent.

De euro was woensdag voorbeurs 1,2385 dollar waard, tegen 1,2420 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 93,24 dollar per vat en Brentoliezakte 0,3 procent tot 111,65 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen