ANP21 nov '12 11:45

Weinig beweging op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. De stemming bleef terughoudend na het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland.

,,Het is opvallend rustig op de beurzen. We hadden wat meer vuurwerk verwacht na het uitstel van een akkoord over Griekenland. Per saldo tonen de graadmeters weinig beweging. Wel worden aandelen die recent zwaar zijn afgestraft, zoals KPN, Imtech en PostNL, weer opgepikt. Randstad staat daarentegen onder druk doordat de uitzender voorzichtiger is geworden over de toekomst'', aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent hoger op 326,55 punten. De MidKap-index klom eveneens 0,2 procent tot 509,63 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 procent. Londen zakte 0,1 procent.

Noodsteun

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden wisten in de nacht van dinsdag op woensdag geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun aan Griekenland. Deze zogeheten eurogroep zal maandag 26 november weer bij elkaar komen.

De onderhandelingen liepen vast op de vraag hoe de Griekse staatsschuld op termijn weer houdbaar kan worden en hoe lang dat proces mag duren. Het IMF dringt daarbij aan op schuldverlichting door de eurolanden, zij zien daar echter niets in.

KPN

KPN ging aan kop in de AEX met een winst van 6,9 procent. Randstad was de grootste daler met een min van 4,6 procent. De uitzender houdt onverminderd last van de moeilijke economische omstandigheden en heeft mede daardoor zijn dividendbeleid en winstdoelen aangepast. Randstad gaf verder aan dat de omzet in Europa in oktober verder is gedaald.

In de MidKap stond technisch dienstverlener Imtech bovenaan met een plus van 3,4 procent. Detacheerder Brunel en uitzender USG People waren de grootste dalers met minnen van 1,6 procent na het slechte nieuws van concurrent Randstad.

De euro was 1,2801 dollar waard, tegen 1,2810 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 87,56 dollar per vat. Brentolie klom 1,2 procent tot 111,11 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen