ANP3 mei '12 19:35

Wall Street staat op verlies

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street stonden donderdag halverwege de handelsdag op verlies. Gemengde berichten over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht van het belangrijke maandelijkse banenrapport op vrijdag hielden beleggers aan de zijlijn.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 13.229 punten. De S&P 500 zakte 0,5 procent tot 1395 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 3032 punten 0,9 procent in de min.

De stemming werd gedrukt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse dienstensector. Daar viel de groei vorige maand sterker terug dan verwacht. Dit woog zwaarder dan het meevallende aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering dat eerder op de dag werd gemeld.

General Motors

Beleggers kijken uit naar de cijfers over de banengroei in de Amerikaanse economie in april, die vrijdag naar buiten komen. Economen voorspellen gemiddeld 170.000 nieuwe banen, na een tegenvallende toename met 120.000 banen in maart.

General Motors verloor bijna 2 procent. De grootste autoproducent van de VS zag de winst in het eerste kwartaal dalen tot 1 miljard dollar, tegen 3 miljard dollar een jaar eerder. Het concern weet de terugval vooral aan de problemen in de Europese economie.

Detailhandelaren

Aandelen van detailhandelaren stonden onder druk door tegenvallende resultaten van belangrijke winkelketens. Target (min 2,7 procent) en Gap (min 1,3 procent) verkochten vorige maand minder dan verwacht, mede doordat Pasen dit jaar al in maart viel.

De signalen van afzwakkende economische groei zetten de prijs van Amerikaanse olie donderdag met 2,5 procent terug, tot 102,60 dollar per vat. De euro was donderdagavond met 1,3145 dollar ongeveer evenveel waard als aan het slot van de beurshandel in Europa eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen