ANP13 mrt '12 05:17

Italianen gokken er lustig op los

ANP
ANP

ROME (ANP) - De economische recessie en zware bezuinigingen van overheidswege weerhouden de Italianen niet van het gokken. Integendeel: de gokmarkt, toch al één van de grootste ter wereld, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het levert de schatkist miljarden op, maar tegelijkertijd nemen de zorgen over gokverslaving toe.

In 2011 werd in Italië voor 79,9 miljard euro gegokt, een enorme toename ten opzichte van 2010 toen de Italianen in totaal 61,4 miljard euro besteedden aan loterijen, fruitautomaten en ander casinovertier.

De Italiaanse belastingdienst verdiende vorig jaar 9,2 miljard euro aan de gokindustrie. Dit jaar kan dit cijfer nog hoger uitvallen doordat de belasting op gokautomaten is verdubbeld.

Intussen nemen de zorgen over gokverslaving toe. ,,Mensen gokken meer tijdens de crisis'', zegt de directeur van een katholiek centrum voor verslavingszorg. ,,Mensen gaan gokken omdat ze ernaar verlangen om hun leven te veranderen." Hij schat het aantal 'pathologische gokkers' in het land op 800.000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen