ANP8 aug '12 10:24Aangepast op 8 aug '12 10:41

Eredivisie CV bevestigt deal met Fox

ANP
ANP

ZEIST (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Fox International heeft een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in Eredivisie Media en Marketing CV. Dat heeft de organisatie van de eredivisieclubs woensdag officieel bevestigd.

De 18 clubs, de KNVB en Endemol (de belanghebbenden) zeiden het voorstel van de firma van mediamagnaat Rupert Murdoch unaniem te hebben aangenomen. Details over de samenwerking of bedragen werden in de verklaring van Eredivisie CV niet genoemd.

lex Tielbeke, directeur Eredivisie Media & Marketing (EMM): ,,Fox International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van bewezen, geslaagde sportzenders in onder meer Noord- en Zuid-Amerika, Azië en nu ook in Europa. Met de inzet van die kennis, expertise en het bijbehorende netwerk zetten we een belangrijke volgende stap in het succes en de groei van Eredivisie Live.''

EMM is het mediabedrijf dat in 2008 werd opgericht door de eredivisieclubs en Endemol. Binnen de onderneming worden de collectieve media- en sponsorrechten geëxploiteerd namens de clubs uit de eredivisie. EMM is vooral bekend vanwege de exploitatie van tv-zender Eredivisie Live.

Gerelateerde artikelen