ANP8 aug '12 14:36

Sandro G. wil volledige verklaring afleggen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Sandro G. wil een volledige verklaring afleggen over zijn rol bij de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman woensdag bij de rechtbank in Den Haag.

De 47-jarige juwelier werd in april doodgeschoten in zijn zaak Lapidee aan de Beeklaan. G. vluchtte na de overval naar Georgië. Daar meldde hij zich bij de Nederlandse ambassade in Tbilisi. G. legde een verrassende bekentenis af op de Georgische staatstelevisie. Hij verklaarde dat hij uit angst twee keer per ongeluk heeft geschoten, toen het slachtoffer zich verzette.

Sindsdien beroept G. zich op advies van zijn raadsman Peter Plasman op zijn zwijgrecht. ,,Hij wil een verklaring afleggen over alles wat is gebeurd", lichtte Plasman toe.

G. was niet op de zitting aanwezig. Dat was wel de andere hoofdverdachte Ziya B. wel. Ook hij bekende betrokken te zijn geweest bij de overval. B. werd na een klopjacht opgepakt door de politie in de Haagse Schilderswijk. Later woensdag moet nog een derde verdachte voor de rechter verschijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen