ANP8 mrt '12 18:30

Vastned Retail voorziet beperkte groei

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Vastned Retail verwacht komend jaar ondanks de moeilijke marktomstandigheden een kleine groei. Dat liet de vastgoedonderneming donderdag nabeurs weten.

Vastned wees er bij de presentatie van de jaarcijfers op dat de economische verwachtingen voor meeste West-Europese landen niet goed zijn. Ondanks die economische tegenwind verwacht het bedrijf in 2012 echter ,,een bepekte like-for-like huurgroei''.

,,We verwachten dat de huren met de inflatie worden verhoogd'', lichtte financieel directeur Tom de Witte toe. ,,In Spanje staan de huren onder druk, maar die teruggang wordt gecompenseerd in andere landen.''

VastNed Retail boekte vorig jaar resultaten die in lijn waren met die van 2010. Het direct beleggingsresultaat daalde met 800.000 euro naar 67 miljoen euro. Het totale beleggingsresultaat nam met bijna 3 miljoen euro af tot 96,1 miljoen euro. De gemiddelde bezettingsgraad was met 95,4 procent een fractie hoger dan een jaar eerder. De vergelijkbare huurgroei bedroeg 0,9 procent.

Gerelateerde artikelen