ANP20 dec '12 16:38

Bugarach is stormloop journalisten beu

EPA
EPA

BUGARACH (ANP) - Bewoners van het bergdorpje Bugarach in Frankrijk hebben genoeg van de hordes journalisten die hun dorpje bezoeken. De berg zou een veilige haven zijn, mocht de wereld vrijdag vergaan. Een aantal mensen dat in die theorie gelooft, heeft zich in het dorpje verschanst, wat tot grote media-aandacht leidt. Dat schrijven Franse media donderdag.

De Fransen uit het dorpje vinden het allemaal wat overdreven. Alleen de eigenaar van het enige geopende restaurant in het dorp is tevreden met de toestroom. De politie heeft de toegangswegen tot het dorp afgesloten.

Er zijn interpretaties van de kalender van de oude Maya's die zou wijzen op het einde der tijden aankomende vrijdag. Dat betekent volgens de Maya's dat er een nieuw tijdperk aanbreekt. Volgens sommigen gaat dat gepaard met het vergaan van de wereld.

Bugarach zou vrijdag niet de enige veilige plek zijn. Ook hotels op de Rantjberg in Servië zijn volledig uitverkocht. In het Turkse bergdorp Sirince zijn eveneens duizenden doemdenkers gearriveerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen