ANP10 feb '12 13:33

CVG optimistisch over 2012

AMSTERDAM (AFN) - Papierfabrikant Crown van Gelder (CVG) is optimistisch over 2012, dat volgens de verwachting van het bedrijf winstgevend zal worden afgesloten. CVG wil het aandeel van nieuwe producten in het omzetvolume flink opschroeven en verwacht daar commercieel veel van, zo bleek vrijdag bij de toelichting naar aanleiding van de jaarcijfers van de onderneming.

In 2011 was het aandeel van de zogenoemde New Business Development-producten circa 50.000 ton, ofwel een kwart van het omzetvolume. In 2012 moet dat groeien naar ruim 70.000 ton, wat dan moet uitkomen op ruim een derde van het omzetvolume. Uiteindelijk is het doel om een afzet van 150.000 ton aan nieuwe producten te realiseren.

Om de afzet te verhogen is CVG op zoek naar 'strategische partners' voor verdere samenwerking. Het bedrijf wil zich daarbij ,,breed oriënteren'' en heeft al ,,goede contacten gelegd''. Concreet resultaat is echter nog niet geboekt, zo liet financieel topman Henk van der Zwaag vrijdag weten.

Gesprekken

CVG wil gesprekken voeren met ,,andere papierfabrieken in West-Europa, aldus topman Miklas Dronkers. Die zouden CVG dan bijvoorbeeld betere markttoegang of technische kennis kunnen verschaffen.

Daarnaast rekent het bedrijf op stabiele celstofprijzen voor de komende periode. Celstof is de belangrijkste grondstof voor CVG. Tegen het einde van het jaar zouden de prijzen zelfs kunnen dalen als gevolg van meer aanbod.

Opleving

Ten slotte is het optimisme van CVG voor 2012 gebaseerd op de opleving in de markt die het bedrijf afgelopen december waarnam. Volgens CVG is het aannemelijk dat die doorzet.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar het aantal personeelsleden met circa 25 teruggebracht tot 285. Een verdere reorganisatie acht Dronkers dit jaar niet waarschijnlijk. De verdere kostenbesparingen moeten komen uit efficiency, niet uit verdere personeelsreductie.

Hoewel CVG dit jaar winst denkt te maken, is het uitbetalen van een dividend en de hoogte daarvan ,,geen automatisme'', liet Van der Zwaag weten. Daar zullen bij de volgende jaarcijfers mededelingen over worden gedaan. Dit jaar stelt de directie voor om het dividend over 2011 te passeren.

Gerelateerde artikelen